• HÍREK

  Örömmel tájékozatjuk kedves látogatóinkat, hogy elérhető a XIII. OATK cikkeit tartalmazó IOP különszám. Kiadványok

  Az IOP-ba szánt angol nyelvű kéziratok feltöltésének meghosszabbított határideje: 2022. január 31. Kiadványok

  2021. szeptember 27-én elhunyt Tisza Miklós professzor, az Országos Anyagtudományi Konferenciasorozat Tudományos Bizottságának tagja. 2021.oatk.hu

  2021. február 12-én elhunyt Gyulai József, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Országos Anyagtudományi Konferencia Tudományos Bizottságának társelnöke.[Tovább]

  Gyulai professzor úr 2001 óta vett részt a konferenciasorozat munkájában, eleinte a Tematikai Bizottság elnökeként, több alkalommal a Trans Tech Publications Ltd külön kötetként megjelent angol nyelvű konferenciakiadványok szerkesztőjeként. Rendkívüli szakmai tudásával és aktív közéleti tevékenységével is segítette rendezvényeink sikerességét.

  A IX. Országos Anyagtudományi Konferencián együtt ünnepeltük 80. születésnapját, a X., jubileumi konferenciát pedig saját szerzeményű zeneműveivel és közismerten lenyűgöző stílusban előadott történeteivel tette feledhetetlenné.

  Gyulai József professzor munkásságáról részletes megemlékezést olvashatunk a Magyar Tudományos Akadémia honlapján. mta.hu...

  Elhunyt Bertóti Imre, konferenciasorozatunk tudományos bizottsági tagja.
  www.ttk.hu...

  Elérhető a XII. OATK cikkeit tartalmazó IOP különszám
  2019.oatk.hu

 • TÁMOGATÓINK

  Responsive image Responsive image Responsive image
 • HATÁRIDŐK

  2021. június 5. Szóbeli előadással történő jelentkezés 2021. június 15. Értesítés kiküldése az elfogadott előadásokról 2021. szeptember 5. Poszterrel történő jelentkezés 2021. szeptember 5. Kedvezményes regisztrációs díj befizetés 2021. szeptember 15. Kötbérmentes lemondási határidő

Konferenciakiadványok

Tisztelt Hölgyem/Uram! Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a XIII. Országos Anyagtudományi Konferencián 2021 októberében elhangzott vagy poszterként megjelent előadások alapján elkészített és lektorált, angol nyelvű kéziratok megjelentek az IOP Conference Series: Materials Science and Engineering külön köteteként (Volume 1246).

A kiadvány az alábbi linken bárki számára elérhető: https://iopscience.iop.org/issue/1757-899X/1246/1

Egyúttal tájékoztatjuk Önt, hogy a hazai anyagtudomány területén egyedülálló konferenciasorozatunk következő, 2023 októberére tervezett rendezvényének szervezését megkezdtük. Hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk.

Üdvözlettel
Szabó Péter János elnök és
Kónya Ildikó titkár

KONFERENCIAKÖTET

A XIII. Országos Anyagtudományi Konferencián elhangzott előadások és az ott kiállításra került poszterek alapján elkészített folyóiratcikkek – lektorálás után – tervezetten az Institute of Physics (IOP) Conference Series: Materials Science and Engineering kötetében fognak megjelenni. A kötetet a Web of Science is referálja. A kiadó teljesen szabad hozzáférést biztosít a cikkekhez, így várhatóan nagyszámú hivatkozás érkezhet a megjelenő publikációkra. Az elkészített max. 8 oldalas kéziratokat 2022. január 31-ig kell feltölteni az IOP bírálati rendszerébe. A feltöltés pontos helyéről január elején tájékoztatjuk az előadókat. A cikkek elkészítéséhez segítségül szolgál az alábbi mintafájl, melynek minden paramétere (margók, betűméret, sortávolság, stb) megfelel az IOP által felállított formai követelményeknek. Ezeket kérjük maradéktalanul betartani!

Tisztelt Szerző!

A XIII. Országos Anyagtudományi Konferencián elhangzott előadások és az ott kiállításra került poszterek alapján elkészített folyóiratcikkek – lektorálás után – az Institute of Physics (IOP) Conference Series: Materials Science and Engineering kötetében jelennek meg.

Az elkészített max. 8 oldalas, angol nyelvű kéziratot az alábbi linken elérhető Morressier bírálati rendszerébe kell feltölteni legkésőbb 2022. január 31-ig.

https://www.morressier.com/call-for-papers/61e6831c5ad8450014018f03

A linken található űrlapot értelemszerűen kell kitölteni. Szükséges a cím megadása, teljes kézirat feltöltése PDF formátumban, absztrakt feltöltése, szerzők, és társszerzők megjelölése, összeférhetetlenségi nyilatkozat. A határidőn túl beküldött cikkeket nem áll módunkban befogadni!

Levelünkhöz ismételten mellékeljük az IOP formai követelményeit tartalmazó mintafájlt. Az IOP formázási követelményeinek figyelmen kívül hagyása a kézirat – bírálat nélküli – automatikus elutasítását vonja maga után!

A feltöltött cikkeket két független bíráló részére küldjük ki. A bírálók által kért javításokat a visszaküldést követő 5 napon belül kell visszatölteni a bírálati rendszerbe.

Az IOP kiadó egy plágiumkereső szoftvert még lefuttat a javított kéziratokon, ami az önidézést is plágium "self plagiarism" kategóriába sorolja és a kézirat megjelentetését a kiadó elutasítja. Ez pl.: a kísérleti felépítés leírásánál, esetleg a bevezetéseknél gyakori hiba, ezért mindenki nézze meg, hogy ne legyen szó szerinti egyezés (félmondatok sem), saját cikkel se! Az interneten számos ingyenes online plágiumkereső létezik, itt mindenki ellenőrizheti a benyújtandó kéziratát.

A cikkek formai követelményeivel, a beadási és bírálati folyamattal kapcsolatban Weltsch Zoltán, a kötet szerkesztője szolgál információval a – kimondottan erre a célra létrehozott – oatk2021paper@hotmail.com e-mailcímen.

PROGRAMFÜZET

A konferencia résztvevői a rendezvény helyszínén, a regisztráció során kapják kézhez a konferencia végleges programját tartalmazó kiadványt.

ABSZTRAKT-KÖTET

A konferenciára szóbeli előadással május 31-ig, poszterrel augusztus 31-ig lehet jelentkezni. Az on-line regisztrációkor szükséges a tervezett prezentációról egy max. egyoldalas, magyar nyelvű absztraktot feltölteni a jelentkezéshez. A konferencia programjába sorolt előadások és poszterek egyoldalas összefoglalásaiból készül egy ISBN számmal rendelkező absztrakt kötet, mely elektronikus formában a honlapon lesz elérhető a rendezvény időpontjától.

Kiállítóink

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image