• HÍREK

  Örömmel tájékozatjuk kedves látogatóinkat, hogy elérhető a XIII. OATK cikkeit tartalmazó IOP különszám. Kiadványok

  Az IOP-ba szánt angol nyelvű kéziratok feltöltésének meghosszabbított határideje: 2022. január 31. Kiadványok

  2021. szeptember 27-én elhunyt Tisza Miklós professzor, az Országos Anyagtudományi Konferenciasorozat Tudományos Bizottságának tagja. 2021.oatk.hu

  2021. február 12-én elhunyt Gyulai József, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Országos Anyagtudományi Konferencia Tudományos Bizottságának társelnöke.[Tovább]

  Gyulai professzor úr 2001 óta vett részt a konferenciasorozat munkájában, eleinte a Tematikai Bizottság elnökeként, több alkalommal a Trans Tech Publications Ltd külön kötetként megjelent angol nyelvű konferenciakiadványok szerkesztőjeként. Rendkívüli szakmai tudásával és aktív közéleti tevékenységével is segítette rendezvényeink sikerességét.

  A IX. Országos Anyagtudományi Konferencián együtt ünnepeltük 80. születésnapját, a X., jubileumi konferenciát pedig saját szerzeményű zeneműveivel és közismerten lenyűgöző stílusban előadott történeteivel tette feledhetetlenné.

  Gyulai József professzor munkásságáról részletes megemlékezést olvashatunk a Magyar Tudományos Akadémia honlapján. mta.hu...

  Elhunyt Bertóti Imre, konferenciasorozatunk tudományos bizottsági tagja.
  www.ttk.hu...

  Elérhető a XII. OATK cikkeit tartalmazó IOP különszám
  2019.oatk.hu

 • TÁMOGATÓINK

  Responsive image Responsive image Responsive image
 • HATÁRIDŐK

  2021. június 5. Szóbeli előadással történő jelentkezés 2021. június 15. Értesítés kiküldése az elfogadott előadásokról 2021. szeptember 5. Poszterrel történő jelentkezés 2021. szeptember 5. Kedvezményes regisztrációs díj befizetés 2021. szeptember 15. Kötbérmentes lemondási határidő

Díjak, pályázatok

FOTÓPÁLYÁZAT

Fotópályázatunk nyertese

Immár hagyomány, hogy a soros rendezvényünk szervezésének kezdetekor Fotópályázatot hirdetünk a konferencia kiadványainak arculatát meghatározó digitális felvétel beküldésére. A jelentkezés határideje 2020. október 10. volt.

A XIII. Anyagtudományi Konferencia fotópályázatának nyertes fotóját Szabó József, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Mérnök Divíziójának kutatója küldte be.

A pályázat nyertese tárgyjutalomban részesül, valamint a konferencia kiadványaiban és honlapján a nyertes fotóval és a leírással együtt nevét is feltüntetjük. A jutalom átadására a 2021. évi anyagtudományi konferencia bankettjén kerül sor.

A fantáziaszínekkel ellátott képen volfrám-trioxid kristályok láthatók, melyek volfrám nedves kémiai feltárása közben kristályosodtak oxigén buborékok környezetében. A pásztázó elektronmikroszkópos felvétel visszaszórt elektronokkal készült, 800x nagyítással.

A SEM felvételt készítette Szabó József, színezte Vida Ádám.

LEGJOBB POSZTER DÍJ

A 2003-as anyagtudományi konferencia óta hagyomány rendezvényeinken, hogy a kiállított poszterek közül “Legjobb Poszter Díj”-jal jutalmazzuk a kiemelkedő prezentációkat. Az idei konferencián, a jelen lévő tudományos bizottsági tagok véleménye alapján az következő poszterek részesültek díjazásban.

Eddigi díjazottaink nevét és poszterük címét az alábbi dokumentumban foglaltuk össze.

Legjobb poszter dijasok  2019-ig

MAE DÍJ

A Magyar Anyagtudományi Egyesület kétévente természetes és jogi személyek részére egy-egy MAE Díjat adományozhat junior és szenior kategóriában. A díj az anyagtudomány terén elért eredményért, az anyagtudomány hazai népszerűsítéséért és színvonalas műveléséért adományozható.

A MAE Díjra vonatkozó felhívás az alábbiakban olvasható. Javaslatokat augusztus 31-ig várja az egyesület titkára a femmaria@uni-miskolc.hu címen.

Kiállítóink

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image